La pel·lícula Pompoko, una de les obres d’Studio Ghibli, sortirà a la venda en DVD i Blu-ray el próxim 25 de juny i ho farà en català.

Vertigo Films editarà Pompoko en català

El canal BlogVisual s’ha fet ressò a la plataforma X de la data de sortida de l’edició física de Pompoko. La novetat més important és que tant el DVD com el Blu-ray inclouran per primera vegada el doblatge en català. Aquesta nova edició, que incorporarà també l’àudio japonès i castellà, arribarà el 25 de juny a través de les distribuïdores Arvi i Vertigo Films. Aquesta última encara ha d’anunciar la versió física de la guanyadora a l’oscar a millor pel·lícula d’animació, El Noi i l’ocell amb el doblatge en català.

Segons la tradició japonesa, els tanuki, una espècie semblant a l’os rentador comú al Japó, tenen l’habilitat de transformar-se en humans o en altres criatures. En adonar-se que els humans estan destruint el bosc on habiten per construir noves urbanitzacions, una família d’aquests animals farà ús dels seus poders per iniciar una guerra mai vista.

Pompoko (平成狸合戦ぽんぽこ , Heisei Tanuki Gassen Ponpoko, lit. La guerra dels gossos viverrins de l’era Pompoko) és el novè llargmetratge d’Studio Ghibli dirigit per Isao Takahata. Al Japó, la pel·lícula es va estrenar el 16 de juliol de l’any 1994. És a dir que 30 anys més tard de la seva estrena, els fans catalans podran gaudir, per fi, d’aquesta joia en català del popular estudi japonès.

Pel·lícules d’Studio Ghibli en català

Després d’aquest anunci caldrà afegir Pompoko a la llista de pel·lícules d’Studio Ghibli en català. Amb l’ajuda de l’usuari @capcalent vam crear conjuntament l’infografia que podeu veure a sota que serveix per recopilar totes les pel·lícules editades en la nostra llengua. Moltes encara es poden comprar, altres estan descatalogades i unes poques no es poden veure ni de manera legal. És per aquest motiu que necessitem com més aviat millor que l’SX3 o alguna de les plataformes en línia amb sensibilitat per la llengua catalana facin mans i mànigues per aconseguir-les.