Vertigo Films editarà “El noi i l’ocell”, la guanyadora a l’oscar a millor pel·lícula d’animació, en català amb l’edició en DVD i Bluray.

L’edició física de “El noi i l’ocell” inclourà el català

“El noi i l’ocell”, l’últim treball d’Hayao MiyazakiStudio Ghibli, finalment sí que es podrà veure amb doblatge en català. Vertigo Films, distribuïdora oficial de “El noi i l’ocell” (君たちはどう生きるか , Kimi-tachi wa Dō Ikiru ka, lit. ‘Com vius?’) a l’estat espanyol, afegirà el català a la versió física de la pel·lícula. A falta d’una confirmació oficial, s’espera que l’edició en DVD i Blu-ray del film surti aquest 2024.

La notícia es va conèixer el dijous passat a través del perfil @AnimeenCAT a la xarxa social X. En el seu tuit adjuntava una captura de pantalla extreta de LinkedIn on es podia llegir el comentari de la supervisora lingüística de la pel·lícula mencionant el seu últim treball. Casualment aquest últim treball és ni més ni menys que el film d’Hayao Miyazaki. Del seu text publicat a xarxes socials també se n’extreu la confirmació del títol oficial, que com tots podeu deduir serà “El noi i l’ocell” i  l’estudi on s’ha dut a terme el doblatge, que ha estat audioprojects sota la direcció de Quim Roca.

El noi i l’ocell és una pel·lícula anime del 2023 escrita i dirigida pel gran mestre de l’animació Hayao Miyazaki, autor de “El Viatge de Shuna”. El film està produït per Studio Ghibli i s’inspira en la novel·la del mateix nom (Com vius?) de Yoshino Genzaburō. La història segueix en Mahito Maki, un nen que descobreix una torre abandonada al seu nou poble que porta a un món diferent.

Fotomuntatge del cartell oficial amb el títol en català