Els dies 7, 8, 9 i 10 de desembre els fans de l’anime i el manga en català tenen una cita al recinte Fira de Barcelona Gran Via.

Benvinguts al 29 Manga Barcelona

El Manga Barcelona 2023 obre les seves portes del 7 al 10 de desembre per oferir un munt d’activitats relacionades amb la cultura japonesa. A partir d’avui, de 10:00h a 20:00h i de dijous a diumenge, milers de fans del manga i l’anime es donaran cita als palaus 4,5 i 7 del recinte firal Gran Via de Barcelona. L’oferta de manga i anime en català ha augmentat els últims dos anys i això també es notarà en aquesta edició del 29 Manga Barcelona.

 

A l’edició anterior, el català ja va reivindicar un major espai dins del Manga Barcelona amb molts més títols en català i el naixement del canal SX3. Aquest any, i a causa d’aquest increment, l’organització ha afegit als premis Manga Barcelona les categories Millor manga publicat en català i Millor anime amb doblatge en català. Amb aquestes dues categories es vol fomentar i donar suport a les editorials i distribuïdores que publiquen i estrenen manga i anime en la nostra llengua.

Avinguda de la Gran Via per quedar-se

Tot i els dubtes que va generar el canvi d’ubicació i les dates seleccionades, els números van parlar per si sols. Més de 163.000 visitants van passar per la nova localització de Gran Via, aconseguint una xifra de rècord. Motiu pel qual l’organització vol reafirmar la seva aposta però ampliant molt més l’oferta d’actitivats per a que més asistents puguin gaudir-ne. Miriam Bonastre, autora de l’exitós còmic Hooky, és la persona encarregada d’il·lustrar el cartell de la vintinovena edició del Manga Barcelona.

Una edició que comptarà amb la flamant visita de l’equip liderat per Brian Lee O’Malley, amb Abel Góngora i Kohei Sakita. O’Malley és el responsable del còmic Scott Pilgrim, un autor que no ha amagat mai la influència que el manga ha tingut en la seva obra. Kohei Sakita és productor a l’estudi japonès Science SARU i Abel Góngora, també treballador de Science SARU, ha estat encarregat de dirigir l ’adaptació anime del còmic: Scott pilgrim Takes Off.

Un Manga Barcelona amb més presència del català

Aquest Manga Barcelona parlarà més català que mai gràcies a totes les activitats que s’han organitzat amb creadors, grups de música, editorials i distrïbuidores catalanes. Més de 30 activitats durant els 4 dies que dura la fira on podrem assistir a xerrades sobre anime i manga, anuncis de novetats o veure algunes de les pel·lícules anime recentment estrenades amb doblatge català.

Per no perdre’ns cap detall El Mangazin ha recollit en 4 imatges totes les propostes culturals en català que hi haurà en aquesta vintinovena edició del Manga Barcelona. Destaquen per sobre de tot l’entrevista a Laia Servera (Dijous 7 a les 14:30h) on anunciarà un nou anime per l’SX3, les presentacions d’Ooso (Divendres 8 a les 11:30h), Norma (Dissabte 9 a les 16h) i Planeta (Dissabte 9 a les 18h) on segur que cauen noves llicències i l’Aplek de La Fera amb la trobada de creadors catalans (Diumenge 10 a les 17:00h). La notícia més cridanera és l’absència de l’editorial Kaji Manga, que segueix en parador desaparegut des del mes de Juny.

Les novetats de manga en català de desembre

Tots els assistents que visitin el Saló del Manga tindran l’oportunitat de fer-se amb els títols en català que surten aquest mes desembre. Un total de 8 títols es publiquen durant l’últim mes de l’any. Norma Comics, Ooso, Fandogamia, Panini Manga i Distrito Manga posen la cirereta al pastís en el que ha estat un gran any per l’oferta de manga en català. Així doncs, a la llista de novetats hi trobem: Sakura la caçadora de cartes 1 (10,95 €), Tokyo Revengers 16 (16,00 €), Jujutsu Kaisen (9,00 €), Guardians de la Nit (9,00 €), Silverday (18,50€), Wind Breaker 6 (Pujada de preu 9,45 €), La meva experiència lesbiana amb la solitud (12,00 €) i Berserk (16,95 €).

Mangalà imprescindible

Més enllà de les novetats, en aquest 29 Manga Barcelona els visitants també podran comprar totes aquelles sèries en català que han aparegut durant l’any 2023. One Piece i Atac als Titans es presenten com a ferms candidats a fer-se un lloc a les estanteries dels otakus catalans. Dr. Slump o Death Note, sèries que vam gaudir fa temps del seu anime, per fi tenen una versió en català que els fa justícia. D’altra banda, les editorials Ooso i Salamandra Graphic ens presenten alternatives molt interessants amb Megaman Megamix i El Viatge de Shuna, que poden ser molt atractives per les noves generacions. No ens hem d’oblidar que qualsevol excusa és bona per llançar-se a la lectura de manga en català!

 

Fonts:
Manga Bcn
ElMangazin