Els fans catalans es mobilitzen a les xarxes socials per reclamar el doblatge en català de la pel·lícula “Haikyu: Batalla als contenidors.”

Les xarxes reclamen el doblatge en català de Haikyu: Batalla als contenidors

La plataforma de streaming nord-americana Crunchyroll ha anunciat recentment que s’ha fet amb els drets d’exhibició per a sales de cinema de la pel·lícula “Haikyu: Batalla als contenidors”, basada en la popular sèrie de voleibol, “Haikyu”.

Crunchyroll i Sony Pictures Entertainment tenen previst estrenar la pel·lícula el 31 de maig de 2024 a territori espanyol. La pel·lícula només es projectarà, de moment, amb doblatge en castellà i VOSE, deixant el català de banda.

Shoyo Hinata s’apunta al club de voleibol Karasuno per fer les mateixes passes que el seu ídol, l’exjugador del Karasuno conegut com el “petit gegant”. Tot i això, Hinata descobreix que haurà de fer equip amb el seu rival de l’institut, Tobio Kageyama. Els seus estils contraposats es converteixen en una arma sorprenent, però podran vèncer el Nekoma, a l’esperadíssima Batalla als contenidors, l’enfrontament definitiu entre aquests dos equips?

Haikyu en català o res

Les queixes dels fans catalans de Haikyu no s’han fet esperar i han omplert el perfil de Crunchyroll a X, anteriorment conegut com a Twitter, de missatges reivindicatius. Molts usuaris han replicat el tuit de Crunchyroll amb la imatge Haikyu en Català o res i l’etiqueta #HaikyuEnCatalà. Ara la pilota està a la teulada de Crunchyroll, que haurà d’analitzar la situació i actuar com millor li convingui.

Des que Crunchyroll va començar a adquirir els drets per exhibir pel·lícules anime als cinemes de l’estat espanyol només una d’elles, Bola de Drac Super Superheroi, ha arribat en català. Una xifra molt pobra comparant-la amb altres distribuïdores com Selecta Visión, que han apostat molt més pel català als cinemes, encara que sigui a través de les ajudes de la Generalitat.

COL·LOCA-ME-LA!

La sèrie d’animació Haikyu va ser tot un fenomen a Catalunya gràcies a la seva estrena al canal SX3 de Televisió de Catalunya. El 10 d’octubre de 2022, coincidint amb l’estrena del canal infantil, es va començar a emetre en català. La sèrie compta amb un total de 4 temporades i cinc OVA’s.

Al desembre del mateix any, l’editorial Planeta, va sorprendre a joves i estranys anunciant la publicació del manga en català de Haikyu. El 5 d’abril de 2023 va llançar-se el primer volum traduït per Sandra Nogués. Actualment, es poden trobar al mercat els nou primers volums.