Wind Breaker 5 i El Viatge de Shuna seran els dos llançaments destacats de l’editorial de manga de Penguin Random House en català.


El dijous 5 d’octubre arriba el cinquè volum de la banda més popular del barri de Tonpû, la Wind Breaker! La portada de Wind Breaker 5 és protagonitzada per Akihiko Nirei, alumne de primer any de l’institut Fûrin i un dels primers membres de la banda en còneixer a Haruka Sakura, el malhumorat protagonista d’aquest manga.

Wind Breaker és un obra molt popular al país del sol naixent del mangaka Satoru Nii i que en català està traduïda per Victor Gomà de Daruma Serveis Linguístics.

El Haruka és triat com a nou delegat del curs! Però l’Anzai, un company de classe, sembla que s’ha ficat en un bon embolic amb la KEEL. Després de derrotar a la Shishitôren en una cruenta baralla, el Haruka Sakura s’ha guanyat el respecte dels seus companys de l’institut Fûrin. Així mateix, arriba l’hora de seleccionar a un delegat de classe i, després de comentar-ho amb alguns alumnes de segon, tots els companys estan d’acord que sigui el Haruka! Mentrestant, una amenaça aguaita a un dels seus companys, l’Anzai, que pel que sembla té assumptes pendents amb una banda anomenada KEEL. Per salvar al seu amic de les arpes d’aquest infame equip, el Haruka i companyia hauran d’entrar en acció! 

Aquest 19 d’octubre ens arribarà “El viatge de Shuna” en català, una novel·la gràfica del reconegudíssim director, guionista i il·lustrador d’anime japonès Hayao Miyazaki, cofundador d’Studio Ghibli. Salamandra Graphics, el segell de Penguin Random House especialitzat en novel·les gràfiques, publicarà a Catalunya aquesta obra inèdita que arriba quaranta anys més tard que s’edités al Japó (juny de 1983).

El jove hereu Shuna viu en una terra erma i hostil, i passa els dies observant amb desesperació com la seva gent treballa fins a l’esgotament, recollint l’escàs gra que creix als camps. Un dia, un misteriós ancià arriba al poblat després d’un llarg viatge, i, moribund, li parla d’unes llavors daurades amb la capacitat de dotar d’abundància les collites. Si les vol, però, haurà de pagar-ne el preu: les llavors es troben a l’indret on neix lluna i retorna a morir, on la terra anuncia la seva fi, un lloc del qual ningú ha tornat mai per explicar-ho. En Shuna, esperançat davant la idea de posar fi a la fam del seu poble, emprèn un perillós viatge cap a l’oest.