Shin Chan, Minecraft i Megaman Gigamix són les llicències que ens ha deixat aquesta 42 edició del Còmic Barcelona.

Mangues en català anunciats al Còmic Barcelona

El passat 3, 4 i 5 de maig es va celebrar a la Fira de Montjuïc la quaranta-dosena edició del Còmic Barcelona. Una edició en la qual el còmic ha tornat altre cop a ser el protagonista en un any en què s’ha homenatjat la figura del ja desaparegut Francisco Ibáñez i on també s’ha inaugurat la Zona Utopia. Una nova secció dedicada a la ciència-ficció i la fantasia.

Tot i ser un esdeveniment centrat en el món del còmic, el manga sempre aconsegueix fer-se un espai dins de la fira. Les editorials, molt conscients d’això, aprofiten les seves presentacions per anunciar-hi noves llicències. Aquest 2024 pel que fa al manga en català s’hi han anunciat un total de 3 novetats i han sonat altres noms de llicències molt importants que podrien arribar en un futur.

ECC – Shin Chan

L’editorial ECC, que aquest 22 de maig edita el seu primer manga en català, ha donat la campanada anunciant Shin Chan en català. Aquesta nova edició constarà de 12 volums recopilatoris i sortirà, si tot va bé, després de l’estiu. Així doncs, els fans que no van poder aconseguir els 70 volums que Planeta va editar en sel seu moment podran aconseguir-la ara, gràcies a aquesta nova edició. L’editorial no va mencionar preu ni periodicitat, així que caldrà esperar als próxims mesos per tenir-ne més detalls.

Norma Editorial – Minecraft Viatge a la fi del món

Norma Editorial, que aquest mes publica 4 novetats en català, va anunciar Minecraft Viatge a la fi del món, un manga infantil ambientat en l’univers Minecraft il·lustrat per Kazuyoshi Seto. Tot i que la llicència no va aixecar massa passions a la sala de premsa, és un títol estratègic que pot acostar la lectura en català als més menuts. Recordem que Minecraft és el videojoc més venut de la història amb més de 300 milions d’unitats. Norma Editorial té previst publicar el manga, que al Japó ja va pel volum 8 (sèrie oberta), aquesta mateixa tardor. Els lectors que volem el manga de Full Metal Alchemist en català haurem de continuar esperant.

 

Ooso Comics – Megaman Gigamix

L’editorial de Prades també va tenir temps per anunciar una nova llicència durant la seva presentació: Megaman Gigamix. Després del bon funcionament que ha tingut Megaman Megamix era un secret a veus que Ooso Comics continués apostant pel robot blau de la companyia Capcom. Megaman Gigamix està il·lustrat per Hitoshi Ariga, el mateix autor de l’anterior sèrie que podem gaudir completament en català, i que està format per 3 volums. Ooso Comics no ha especificat encara quan sortirà però s’espera que sigui a finals d’any.