El diumenge a les 16:30 la ciutat de Terrassa s’acomiadarà del creador de Bola de Drac amb una sessiò especial de Bola de Drac Super: Broly al Cinema Catalunya.

Homenatge a Akira Toriyama a Terrassa

La Frikassa, juntament amb el Cinema Catalunya de Terrassa, han coorganitzat un homenatge dedicat a Akira Toriyama el diumenge 14 d’abril. El cinema obrirà les portes a les 16h de la tarda i a les 16:30h es projectarà el film Bola de Drac Super: Broly.

Hi haurà activitats complementàries, com ara una breu actuació musical a càrrec del teclista Victormame, membre del conegut grup Doctor Prats i una petita zona d’exposició de material de col·leccionisme d’objectes relacionats amb Bola de Drac, propietat del terrassenc Adrián Ríos.

Al finalitzar la pel·lícula, es farà un col·loqui participatiu moderat per Samfaina Visual (sóc jo 😜), que comptarà amb la presència d’Agnès Pérez, traductora de manga i anime; Capità Urías, conegut divulgador de la cultura japonesa; i Sarah Saco, responsable del club de lectura de la secció manga de la Casa del Llibre a Terrassa.

La pau regna un cop més a la Terra després del Torneig de Poder. Després de descobrir que en els diferents universos hi ha éssers increïblement poderosos que encara no ha vist, en Goku continua entrenant-se per a fer-se encara més fort. Un dia qualsevol, però, en Goku i en Vegeta es troben davant d’un nou guerrer de l’espai que acaba d’arribar a la Terra: en Broly.

Les entrades a aquest esdeveniment estan ja a la venta. L’entrada general té un cost de 7€ i la reduïda de 5.5€ i no són localitats numerades.

Adéu Mestre, fins sempre!

El passat 1 de març va morir Akira Toriyama, il·lustre dibuixant de còmic japonès conegut per crear sèries tan mítiques com Dr. Slump i Bola de Drac. Aquestes sèries, estrenades a casa nostra el 1987 i el 1990, respectivament, van ser clau per introduir la llengua catalana a moltes llars del país. Essencial per la normalització lingüística del català a causa del seu gran èxit entre el públic infantil i juvenil. Encara ara, podem afirmar que Bola de Drac és la sèrie animada amb més transcendència que s’ha emès mai a Catalunya.

Imatge de Mickykun Chicodemoda

L’èxit d’audiència d’aquesta sèrie va generar un interès, fins aleshores inexistent, per la cultura nipona i productes japonesos que van arribar a Catalunya doblats i traduïts al català. Aquest onada de consum “otaku” i popularització del gènere ha marcat tota una generació. El nou SX3, hereu dels antics Super 3 i 3XL, vol recuperar el terreny perdut i està fent grans esforços per emetre anime en català.

Per aquest motiu, diversos agents culturals terrassencs han volgut homenatjar al mestre Toriyama amb el punt culminant el proper diumenge 14 d’abril a la tarda.

Visc al carrer d’Akira Toriyama!

Tot va començar quan la llibreria Nikochan va llençar la proposta de dedicar un carrer de Terrassa a Akira Toriyama, a la qual s’hi va sumar l’Associació Frikassa, una entitat “friki” de la ciutat.

El resultat ha estat una proposta de resolució al ple municipal d’abril a l’Ajuntament de Terrassa per demanar que es dediqui un carrer al seu nom. A més d’aquesta acció, també es vol acompanyar d’un obra artística realitzada per una persona terrassenca que representi la relació entre la cultura catalana i l’univers de Bola de Drac o Dr. Slump.