El próxim mes de març els fans de l’anime en català i el jazz tenen una cita als cinemes.

Blue Giant sonarà en català

La pel·lícula d’animació Blue Giant arribarà als cinemes catalans el pròxim 8 de març gràcies a Selecta Visión i al suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. La distribuïdora catalana Selecta Visión va confirmar la seva estrena la setmana passada i el perfil de Cinema en català, hores més tard, va publicar-ne l’esperat tràiler.

Blue Giant és dirigida per Yuzuru Tachikawa, director d’animes tan coneguts com Mob Psycho 100, Death Parade, o la pel·lícula del Detectiu Conan: The Black Iron Submarine. El film de TOHO Animation està basat en el manga del mateix nom, del qual Distrito Manga en té la llicència. Aquest mes de juny el segell manga de Penguin Random House començarà a publicar-lo en castellà.

La pianista Hiromi Uehara, mundialment coneguda pel seu talent pel jazz, ha participat en la banda sonora de la pel·lícula. Amb l’afegit que ha interpretat les peces del personatge de Yukinori Sawabe. Juntament amb ella s’han unit a la partitura Shun Ishikawa, bateria de la banda d’èxit Millennium Parade, i el saxofonista Tomoaki Baba per interpretar les peces dels personatges Shunji Tamada i Dai Miyamoto, respectivament.

Blue Giant es va estrenar al Japó el 17 de febrer de 2023 i va recaptar a la taquilla més de mil milions de iens (7,5 milions d’euros).

Pòster Blue Giant en català

Des que un amic el va portar a veure una actuació de jazz en directe que el va emocionar a un nivell profund, l’estudiant de batxillerat Dai Miyamoto ha practicat amb el saxo dia i nit. Malgrat no ser capaç de llegir partitures, això no li impedirà tocar amb tota la seva passió. Després de la seva graduació, el jazz el porta fins a Tòquio, on coneix un talentós pianista anomenat Yukinori Sawabe. Al principi Yukinori no s’el pren seriosament, però després de sentir-lo tocar canvia d’idea i junts decideixen formar una banda. Aviat se’ls uneix el bateria novell Shunji Tamada i tots tres formen JASS. L’objectiu del trio és tocar al club de jazz més important del Japó, So Blue, i canviar l’escena japonesa del jazz. Però just quan comença a aparèixer la possibilitat de tocar en viu a So Blue, passa una cosa totalment inesperada…

Les veus en català del Gegant Blau

Gràcies al tràiler que va compartir Cinema en català hem pogut saber que Marcel Navarro, Toni Mora, Marc Torrents i José Posada posaran veu als protagonistes. A més a més, el film comptarà amb una veu molt especial, el de Maria Lluïsa Solá. Històrica actriu de doblatge que fa més de seixanta-cinc anys que treballa en el sector i que recentment ha rebut el reconeixement de Sigourney Weaver.

Blue Giant tindrà l’honor de ser la primera pel·lícula anime en català que s’estrenarà aquest 2024 als cinemes. En els pròxims mesos ha d’arribar El Castell a través del Mirall, pel·lícula que també distribuieix al nostre país la companyia del llop udolant. Malauradament, la seva data d’estrena en català encara continua sent un misteri.